Домосвіт

Новини

Каталог забудовників Києва

Як формується каталог (список) забудовників Києва?

На сьогодні немає об’єктивного пояснення того, хто є головним забудовником міста. Більшість будівельних компаній займаються самопиаром а ЗМІ заробляють на створенні «штучних» рейтингів та списків забудовників Києва. І хоча всі вважають, що потрапити до такого рейтингу престижно — у 90 % вони лише відображають вплив власників та бажання додати себе до цього рейтингу.

Чому так «важливо» стати учасником рейтингу?

На жаль, у наш час більшість компаній (не всі), мали чи мають деякі проблеми з реалізацією або добудовою своїх об’єктів, тож для прискореного отримання фінансування шляхом реалізації квадратних метрів — борються за увагу суспільства. У 90 % це компанії, що будують житло. Що стосується компаній-будівельників комерційної нерухомості — то вони часто залишаються в тіні. Це пов’язано з тим, що об’єкти які вони будують часто мають соціальну чи суспільну вагу з однієї сторони, з другої — усі вони зав’язані на конкретні приватні замовлення або ж тендера.

Що має оцінювати рейтинг забудовників?

Зазвичай це список забудовників, у якому вказуються певні критерії (об’єм побудованої жилої нерухомості за 1, 3, або навіть 5 років), або ж за ще якимись факторами, які можуть бути як об’єктивними так і суб’єктивними, наприклад: кількість побудованої у квадратних метрах площі, кількості реалізованих проектів, або ж навіть кількість проблемних об’єктів.

Чому часто рейтинг забудовників не відповідає дійсності?

По-перше, зазвичай у рейтингу представлені однотипні компанії, які можна порівнювати за схожими факторами, тобто забудовники міст, що виконують будівництво багатоповерхових будинків.

По-друге, більшість будівельних компаній не мають на 100% власного обладнання, чи необхідної кількості різнопланових спеціалістів, тож часто більші девелопери використовують послуги менших, та за допомогою договорів підряду будують значно більші площі, але при цьому якість цих робіть інколи може викликати питання.

По-третє, в цих рейтингах не фігурують компанії які працюють у специфічних сферах, наприклад мосто-будування, будування метро, або ж забудовники комерційної нерухомості. 

Як вибрати забудовника для себе?

Все залежить лише від того, які потреби ви маєте. Завжди необхідно обирати компанії, що спеціалізуються на ваших типах робіт. Чудовим прикладом є наша компанія. Ми чітко розуміємо свої плюси та мінуси та відповідно ставимося до своїх зобов’язань. Це дозволяє нам тримати постійний штат співробітників та необхідну будівельну техніку та обладнання.

Замовляючи будівництво об’єктів комерційної нерухомості будьте уважні та звертайте увагу на деталі.